Sağlıkta yeni bir dönem başlıyor
Konuşmasında Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun görev göreve geldikten sonra bu ülkede bu güne kadar yapılmayan “Sağlık okur yazarlığı” dönemini başlattığını söyledi. Mollahüseyinoğlu: “ Bakanımızın çok güzel bir mottosu var, ‘Biz Hastalık Bakanlığı değil Sağlık Bakanlığıyız’ diye. Bizim katıldığımız toplantılarda da bize aynen şu ifadeyi kullanıyor, ‘Ben Bakan değil GÖREN olacağım’ Bunu da uyguluyor. Emin olun biz Bakan Beyle yaptığımız her toplantıdan sonra büyük bir enerji ile geriye dönüyoruz ve arka planda buna destek olabilirizin gayretiyle uğraşıyoruz.” dedi
Diyetisyene gitmek sosyal bir apolet haline geldi
Programın gelecek nesiller adına bir kazanım olacağına dikkat çeken . Mollahüseyinoğlu; “Burada bizim yaş grubumuza bakıldığında bekli geç kalmışız ama gelecek nesiller adına bakıldığı zaman hiç de geç kalmadığımızı bilinci içinde davranmak zorunda olduğumuzu ifade edeyim. Biz Sağlık Bakanlığıyız, Hastalık Bakanlığı değilizi dramatize ederek şöyle söyleyelim: Şimdi bugün bir kişiyi sağlıklı hayat merkezlerinde KETEM birimleri var, sigara bırakma poliklinikleri var, aynı şekilde psikososyal danışmanlık birimleri var, hepsinde fizik tedavi ve beslenme üniteleri var yani bu ilde insanların hepsinin böyle.. Öyle bir döneme geldik ki diyetisyene gitmek sosyal bir apolet haline geldi, diyetisyene gitmek bu ülkede apayrı bir övünç kaynağı, oysa biz bunu kendi sağlıklı hayat merkezlerimizde ücretsiz olarak yapıyoruz.” Şeklinde konuştu.
“Bir kazanım elde ettiğimiz zaman bizim o günkü mutluluğumuz, bütün enerjimiz tavan yapıyor”
Bu minvalde basın mensuplarını halkı bilinçlendirmek adına birer sağlık elçisi olmaya davet eden Sağlık Müdürü Mollahüseyinoğlu konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: “ Bilinçlendirme bu insanların sağlığının her şeyden önemli olduğunu… Nedir? Bir kaka tahliliyle kolon kanserini yakalıyorsun, maliyeti 3 lira 5 lira. Ama kolon kanserinin maliyeti milyonlarla. Tabi ki maliyet hiçbir şey değil önemli olan sağlık. İnsan hayatının en güzel dönemini, kendi idamesini sağlayacak dönemini rahatlıkla toplum içinde geçirmesi gerekirken evde yatağa bağımlı olarak geçirebiliyor. Bu obezite için böyle, tansiyon için böyle. Bakanlık bir aşı yapıyorsa bu gelecek nesilleri korumak için yapılan uygulama. Bakanlığımızın bütün uygulamalarına baktığımız zaman.. Bir uygulaması da ne? Evde sağlık hizmeti. Düşünebiliyor musunuz bir hastamız evinde ve biz ona evinde hizmet veriyoruz. Şu anda bir uygulamamız var her hafta Cuma günü bütün Başhekimlerimiz, İl Sağlık Müdürlüğü o haftaya uygun bir şekilde bir evde sağlık hastasını ziyaret ediyoruz. Ve emin olun onlara bir kazanım elde ettiğimiz zaman bizim o günkü mutluluğumuz, bütün enerjimiz tavan yapıyor.”
Uşak İl Sağlık Müdürlüğü Basın, İletişim ve Tanıtım Birimi Kurdu
Konu hakkında bilgi veren Sağlık Müdürü Mollahüseyinoğlu 5 kişiden oluşan ekip hakkında şu bilgileri verdi: “İletişim Fakültesi mezunu olan arkadaşımız var Halkla İlişkiler mezunu arkadaşımız var. Daha önce bu pozisyonlarda sağlık kurumlarımızda özel kalem olarak görev alan arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlara bir tane sağlık müdürlüğü numarası alıyoruz, bu numaraya bu ildeki herkes bilgi paylaşımında bulunabilecek. Ve benim gönlümde şunu istiyor: Bir sosyal medya grubu oluşturalım ve basın mensuplarından gelen bilgileri de orada anında bizimle paylaşsınlar. Kaldı ki o grupta ben de zaten yer almak zorundayım. Bütün paylaşımlardan biz burada haberdar olacağız.